ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul privind realizarea recomandărilor CE va fi definitivat până la sfârșitul lui iulie, a declarat Maia Sandu

11:40 | 13.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Planul de acțiuni privind realizarea recomandărilor Comisiei Europene va fi definitivat de Comisia Națională pentru Integrare Europeană până la finele lunii iulie, iar ulterior acesta va fi consultat cu partenerii europeni și societatea civilă. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Maia Sandu, într-o conferință de presă, transmite MOLDPRES.

Șefa statului a convocat azi în ședință Comisia Națională pentru Integrare Europeană pentru a stabili măsurile ce urmează a fi întreprinse și instituțiile responsabile de realizarea acestora.

„Vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru a realiza condițiile expuse de Comisia Europeană, deoarece acestea corespund tuturor convingerilor noastre. Domeniile prioritare sunt: reforma justiției, combaterea corupției, îmbunătățirea legislației electorale, recuperarea banilor furați, reformarea instituțiilor publice, consolidarea capacităților administrației publice centrale și eliminarea influenței oligarhilor. Am desemnat instituțiile și persoanele responsabile de monitorizarea procesului de realizare a condițiilor, precum și mecanismul de prezentare a progreselor înregistrate. Documentul urmează a fi finalizat până la sfârșitul lunii iulie, ulterior acesta fa fi discutat cu partenerii europeni și societatea civilă", a spus Maia Sandu.

Președintele a subliniat că, în această etapă, este nevoie de eforturi suplimentare din partea statului, mediului de afaceri și a întregii societăți. „Succesul obținut depinde de capacitatea de efectuare a reformelor, dar nu în ultimul rând de sprijinul cetățenilor. Trebuie să ne asumăm împreună acest efort, întrucât integrarea europeană este cel mai important proiect al generației noastre”, a menționat Maia Sandu.

Comisia Națională pentru Integrare Europeană a fost constituită la finele lunii aprilie curent. Potrivit președintelui Maia Sandu, Comisia urmează să se întrunească în ședințe cu regularitate pentru a expune etapele de realizare a recomandărilor Comisiei Europene prezentate Republicii Moldova după acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

img22005193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!