ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul Inspectoratului Național de Probațiune a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu

19:58 | 13.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Directorul Inspectoratului Național de Probațiune a fost pus astăzi sub învinuire pentru abuz în serviciu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în perioada 2019-2022, acesta ar fi încheiat în numele instituției mai multe contracte privind achiziționarea unor bunuri și servicii de valoare mică, fără ca acestea să fie planificate. Totodată, directorul este acuzat că ar fi încheiat cu o companie de telefonie mobilă contracte neplanificate în sumă totală de circa 300 de mii de lei (aproximativ 15 mii de euro).

În urma acestor acțiuni, directorul instituției este învinuit că ar fi cauzat inspectoratului daune în valoare totală de 676 259,14 lei.

După punerea sub învinuire, procurorii anticorupție au înaintat către Ministerul Justiției un demers privind suspendarea din funcție a acestuia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!