ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educaţiei a publicat un raport despre măsurile anticorupţie în domeniu

11:41 | 16.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ieri Raportul privind implementarea în semestrul întâi al anului curent a Planului sectorial anticorupție în domeniul educației pentru perioada 2022-2023. Documentul prevede consolidarea eforturilor vizând prevenirea și combaterea corupției, precum şi îmbunătățirea accesului la informație și asigurarea transparenței în procesul decizional, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministerului, în intervalul de raportare au fost organizate instruiri/campanii de informare a managerilor, profesorilor, elevilor și studenților cu privire la rigorile de integritate, precum și alte activități.

„Activitatea Consiliilor de etică, promovarea educației de integritate și anticorupție, denunțarea și sancționarea cazurilor de încălcare a Codului de etică al cadrului didactic rămân prioritare pentru MEC. Instituțiile din sistemul educațional au beneficiat de suportul Centrului Național Anticorupție în realizarea activităților privind fortificarea integrității și promovarea standardelor de integritate în societate, prin prevenirea și combaterea plăților informale și a coruperii cadrului didactic”, conform sursei citate.

Planul sectorial pentru anii 2022-2023 prevede asigurarea continuității realizării acțiunilor cu termen permanent de realizare sau includerea unor acțiuni noi conform priorităților stabilite anterior în Planul sectorial anticorupție în domeniul educației pentru perioada 2018-2020, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Astfel, acțiunile noi se integrează în lista priorităților anticorupție stabilite în planul precedent, precum şi completează acțiunile deja realizate pentru a face mai eficientă şi completă atingerea obiectivului de integritate și lipsă de toleranță față de fenomenul corupției în sistemul educațional.

Foto: MEC

img22005302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!