ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două localităţi din raionul Nisporeni vor extinde reţeaua de canalizare

12:21 | 17.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Primăria orașului Nisporeni au semnat  un contract de finanțare pentru un proiect de sanitaţie în raionul omonim, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Apeduct Prut – Nisporeni. Evacuarea apelor reziduale ale oraşului Nisporeni (etapele II și III) și comunei Vărzărești” va fi implementat pe o durată de 23 luni, începând cu iulie curent, și prevede protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare în orașul Nisporeni și comuna sus-numită. În cadrul proiectului vor fi construite 42,6 km de rețele de canalizare și 3200 fose septice individuale conservate.

„Astfel, peste  opt mii de locuitori din oraşul Nisporeni și alte patru mii din comuna Vărzărești vor beneficia de acces la sistemul de canalizare extins. Totodată, vor fi îmbunătățite condițiile de viață pentru locuitorii din zonele vizate iar extinderea infrastructurii de canalizare va contribui la dezvoltarea capacității întreprinderii SA Apă Canal Nisporeni”, indică ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului, conform cererii de finanțare, constituie peste 46 mln de lei (circa 2,3 mln de euro).

Foto: ADR Centru

 

img22005313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!