ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, șapte minori au căzut din geamurile apartamentelor din capitală

11:55 | 18.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Șapte minori au căzut din geamurile apartamentelor din capitală de la începutul anului curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful-adjunct al Direcției de Poliție Chișinău Alexei Grosu, în ședința săptămânală a serviciilor capitalei, transmite MOLDPRES.

În context, oamenii legii vor desfășura o campanie de informare și sensibilizare a cetățenilor privind măsurile de securitate ce necesită a fi întreprinse pentru a evita tragediile.

„Recomandăm părinților ca atunci când părăsesc încăperea, chiar și pentru câteva minute, să lase toate geamurile închise. Explicați pericolul existent de la cea mai fragedă vârstă, fiți atenți cu plasele instalate la geamuri, ele nu prezintă un factor de protecție. Evitați plasarea mobilierului în apropierea geamurilor pentru a nu favoriza ridicarea copiilor pe acestea. Puneți ghiveciuri cu flori pe pervaz pentru a împiedica ca minorii sa ajungă la geamuri. Dacă aveți posibilitatea, blocați geamurile prin diverse metode de închidere”, a spus Alexei Grosu.

Campania de informare privind măsurile de securitate a copiilor se va desfășura în perioada 18-27 iulie.

Foto simbol

img22005329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!