ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat numirea în funcţie a mai multor ambasadori

09:41 | 22.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri, reuniți astăzi în ședință, au acceptat rechemarea lui Emil Druc din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Canada. Tot astăzi Guvernul a dat aviz pozitiv numirii lui Emil Druc ambasador al ţării noastre în Lituania, transmite MOLDPRES.

De asemenea, Executivul a aprobat decizia cu privire la numirea lui Sergiu Odainic în funcţia de şef al misiunii diplomatice a ţării noastre în Canada.

Tot astăzi, miniştrii au votat pentru numirea Lilianei Guţan în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Suediei, şi a lui Iulian Grigoriţă – în Statul Qatar.

De asemenea, Alexandru Roitman va conduce Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţie de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

img22005465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!