ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost anunțat concursul la Premiul Național pentru anul curent

07:45 | 27.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. În 2022, Guvernul va acorda până la 10 premii naționale, care vor fi decernate în cadrul evenimentelor organizate de Ziua Independenței Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, Premiul Naţional se acordă persoanelor care au contribuit substanțial și au avut un impact considerabil la dezvoltarea societății, științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului și imaginii Republicii Moldova. La prima ședință a comisiei pentru decernarea Premiului Național, care s-a întrunit ieri, au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia. Astfel, în perioada 27 iulie - 10 august (ora 17:00), persoanele și colectivele interesate pot depune dosarele în format electronic la adresa de email: [email protected]

Prim-ministrul Natalia Gavrilița, care a prezidat ședința comisiei, a menționat, între altele, că deși este un an complicat și dureros pentru toată regiunea, inclusiv pentru R. Moldova, este important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara sau chiar lumea să aibă parte de mai mult bine, mai multă creație și inovație. ”Tradițional, aceste premii se acordă pentru realizările de anul precedent. De aceea, îi invităm pe cei mai buni dintre cei mai buni candidați să se înregistreze pentru concursul din 2022”, a mai spus Natalia Gavriliță.

Dosarul de înregistrare a candidatului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare, CV, lista publicațiilor și cea a lucrărilor științifice, operele literare, copiile brevetelor de invenție și patentelor etc. Premiul Național constă în diplomă, medalie și câte 100 de mii de lei pentru fiecare câștigător.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!