ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomația americană consideră că ritorica lui Victor Orban este de neiertat

09:13 | 29.07.2022 Categorie: Externe

Washington, 29 iul. /MOLDPRES/. Diplomația americană penalizează recentele afirmaţii ale premierului maghiar Viktor Orban care a criticat "amestecul de rase" și a subliniat că sunt "de neiertat", relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"O retorică de această natură este de neiertat" la peste "75 de ani după Holocaust", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citând un comunicat al lui Deborah Lipstadt, reprezentantă specială a Washingtonului pentru probleme de antisemitism.

În vârstă de 59 de ani, liderul naţionalist ungar, un obişnuit al declaraţiilor controversate împotriva migranţilor, a respins recent, în cadrul unui discurs susţinut la Băile Tuşnad, în România, viziunea unei societăţi "multietnice".

"Nu vrem să fim o rasă mixtă", care să se amestece cu "non-europeni", a spus el, înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Deborah Lipstadt a mai declarat că este "profund alarmată" de un discurs care a folosit "o retorică evocând în mod clar ideologia rasială nazistă".

"Afirmaţiile pe care le-am auzit de la premierul Viktor Orban nu reflectă valorile comune care leagă Statele Unite de Ungaria, care constituie bazele relaţiei dintre cele două popoare ale noastre", a estimat Ned Price în faţa presei.

Foto: kommersant.ru

img22005672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!