ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de produse a fost distribuit în centrele de plasament pentru persoanele refugiate

11:01 | 01.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Un nou lot de produse alimentare și de primă necesitate a fost distribuit săptămâna trecută în centrele de plasament temporar pentru persoanele refugiate din nordul, centrul și sudul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, este vorba de municipiul Bălți și raioanele: Drochia, Ștefan Vodă, Orhei, Ialoveni și Râșcani. Bunurile au fost distribuite din depozitul ministerului.

Centrele de plasament pentru refugiați, precum și administrațiile publice locale pot solicita bunuri din depozitul gestionat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, unde sunt stocate ajutoarele umanitare.

Astfel, pentru a beneficia de produse alimentare, igienice și de primă necesitate (haine, încălțăminte, pături, saltele etc.), centrele de plasament temporar, acreditate de Agenția Națională Asistență Socială, pot solicita ajutor umanitar completând cererea pe UAHELP.MD, la care va fi anexată lista produselor planificate pentru o săptămână, raportată la numărul real de persoane cazate la zi.

Totodată, administrația publică locală poate solicita produse alimentare și de primă necesitate prin completarea unei cereri-tip cu lista planificată pentru o săptămână, raportată la numărul real de persoane găzduite la zi.

De asemenea, operatorii economici, care doresc să facă donații, pot apela Linia verde pentru gestionarea fluxului refugiaților la numărul de telefon 080080011.

În prezent, peste 75 de mii de cetățeni ai Ucrainei se află pe teritoriul Republicii Moldova, dintre aceștia circa 40 de mii sunt copii.

Foto: ea.md

img22005756

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!