ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a declarat că armata ucraineană va riposta la bombardamentele barbare rusești

11:52 | 01.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 aug. /MOLDPRES/. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a condamnat cel mai recent bombardament efectuat de forţele ruse, care a vizat oraşul Nikolaev, din sudul Ucrainei. Președintele ucrainean a anunțat că armata ucraineană va riposta, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

„Astăzi a avut loc unul dintre cele mai brutale bombardamente asupra oraşului Nikolaev şi regiunii'', a spus Zelenski într-un mesaj video.

Șeful statului ucrainean a adăugat că ''niciun atac rusesc nu va rămâne fără răspuns din partea armatei noastre''.

Trupe ruse sunt mutate, în prezent, din estul Ucrainei către zonele ocupate Herson şi Zaporojie, aflate în partea de sud a ţării.

Ucrainenii au anunţat sâmbătă, 30 iulie, că bombardamente ruseşti au lovit mai multe localităţi din sudul şi estul Ucrainei și au provocat moartea unei persoane la Nikolaev.

În al doilea oraş ucrainean ca mărime, Harkov,  trei rachete S-300 au lovit sâmbătă, la ora trei dimineaţă o şcoală care a luat foc, a anunţat primarul oraşului, Igor Terehov.

Clădirea principală a fost distrusă, potrivit primarului, care a publicat imagini cu clădirea în flăcări pe Telegram. Nicio informaţie privind eventuale victime nu a fost disponibilă până în prezent.

Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii Harkov, a susținut că cel puţin cinci rachete S-300 au fost lansate asupra oraşului Harkov în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei la 24 februarie. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Foto: telegram

img22005759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!