ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultima lună de vară începe cu vreme ploioasă

15:07 | 01.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Primele zile din luna august vor fi caracterizate de ploi cu descărcări electrice, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, primele zile din ultima lună de vară vor fi ploioase, cu temperaturi încadrate între 25-32 de grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor se va ridica până la 18 grade de căldură. La sfârșitul săptămânii, canicula va reveni.

Conform SHS, în această perioadă, pe întreg teritoriul ţării se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiere a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În acest sens, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuințelor şi anexelor gospodăreşti.

Luna august, care a început astăzi, în calendarul popular este denumită Gustar, care vine de la "gust" şi înseamnă gustul poamelor care se coc în această lună de vară.

Foto: istockphoto.com

img22005771

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!