ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival în memoria cântărețului Iurie Sadovnic va avea loc la Orhei

18:24 | 01.08.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Consiliul raional Orhei, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, organizează vineri și sâmbătă, 5-6 august, în satul Lopatna, raionul Orhei, Festivalul Chitarelor, in memoriam Iurie Sadorvnic, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Chitarelor este un eveniment cultural-artistic, organizat în memoria marelui artist Iurie Sadovnic Orheianu, vârful de lance al muzicii folk din R. Moldova. Manifestarea este organizată pe malul Nistrului, aproape de locul unde a copilărit maestrul, dar și unde și-a petrecut ultimii ani din viață. O condiție de bază este ca fiecare trupă și artist care urcă pe scenă să interpreteze cel puțin o piesă din repertoriul lui Iurie Sadovnic Orheianu.

În cadrul festivalului vor avea loc mai multe activități culturale: trageri cu arcul medieval, plimbări cu bărci cu vâsle pe râul Nistru, târg al meșterilor populari, ateliere de creație pentru copii, drumeții în codru și demonstrații culinare cu specific de tabără, la foc deschis. Doritorii vor putea rămâne peste noapte, într-un Camping pentru corturi, amenajat special în acest scop. Programul nocturn include un foc de tabără și un show cu artiști amatori, care vor avea acces liber la microfon pe o scenă improvizată și vor putea interpreta piese la chitară, inclusiv din repertoriul maestrului Sadovnic. Festivalul Chitarelor este un eveniment necomercial, iar intrarea este liberă pentru toți doritorii.

La eveniment vor participa: Vali Boghean, Pavel Stratan,  formațiile ”Zdob și Zdub” și ”Gândul Mâței”, Condorii Negri, Cristofor Aldea-Teodorovici, Ansamblul etno-folcloric „Ștefan-Vodă”, Viorel Burlacu, Victor Buruiană, Anatol Rudei și formația „Lacrimă”, Vasile Lupu, Amalgama, ”Prognoz na zavtra, Big Flash Sound, Dim the light, Revolt ș.a.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!