ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 60 de obiecte explozive și 1500 de cartușe au fost nimicite de geniști luna trecută

09:33 | 02.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Un număr de 62 de obiecte explozive și 1500 de cartușe de diferit calibru au fost nimicite în luna iulie de geniștii Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, cea mai recentă misiune de deminare a fost executată de echipa Batalionului Geniu „Codru”, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Acolo, unde, în urma lucrărilor agricole, au fost depistate mai multe obiecte explozive. În rezultatul cercetării solului, geniștii militari au identificat: 26 de mine de diferite tipuri, 12 grenade de mână  F-1, șase proiectile de artilerie, două bombe de  aruncător,  trei focoase și 1500 de cartușe. Munițiile, care datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost nimicite.

Conform sursei citate, de la începutul anului curent și până în prezent, geniștii militari au executat 111 misiuni de deminare, în urma cărora au fost neutralizate 297 de obiecte explozive de diferite tipuri și 11 026 de cartușe.

Foto: MA

img22005786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!