ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova circulă varianta Omicron a SARS-CoV-2, anunță ANSP

18:29 | 02.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat astăzi că a recepționat rezultatele probelor expediate la Institutul de virusologie din Berlin, Germania, în scopul monitorizării eficiente a circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în toate cele 40 de probe expediate a fost determinat virusul SARS-CoV-2, varianta Omicron, cu diferite tipuri sublineage (BA.5.2.1; BA.5.1; BA.2.12.1; BA.5.2 și BA.2.9).

Probele au fost selectate din diferite regiuni ale țării, în perioada iunie — iulie 2022 și expediate, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, în Laboratorul de referință al OMS din Berlin. Acestea au fost confirmate prin tehnici de biologie moleculară (rRT-PCR) și supuse pre-screeningului în cadrul Laboratorului virusologic al ANSP.

Potrivit statisticilor prezentate de Ministerul Sănătății, în ultima săptămână numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în țara noastră a crescut semnificativ și a atins cifra de aproape 10 mii.

Foto simbol

img22005805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!