ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

21:10 | 02.08.2022 Categorie: Comunicate

Diplomația economică - prioritară pe agenda MAEIE. Câteva din activitățile și rezultatele concrete ale Ministerului și misiunilor diplomatice pe parcursul lunii august 2022

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Diplomația economică – prioritară pe agenda noastră inclusiv în perioada concediilor de vară. Câteva din activitățile și rezultatele concrete ale Ministerului și misiunilor diplomatice pe parcursul lunii iulie:

4 iulie – semnarea Acordului de cooperare între Camerele de Comerț Italia – Republica Moldova și Italia – Georgia. Acordul va permite organizarea în comun a evenimentelor economice, misiunilor de afaceri, precum și promovarea proiectelor investiționale în domenii precum agricultura, industria alimentară și turismul.

Detalii aici: https://bit.ly/3PPkucz.

6 iulie – cea de-a III-a ediție a proiectului MAEIE „Discover Moldova’s Finest”, în cadrul căreia au fost prezentate corpului diplomatic acreditat la Chișinău alte 6 companii (Vinăria Fautor, Vinăria Poiana, Nutri Holding, Granoleya, Consult LC, Livada Doinei, ChocoMagic), cu scopul de a crește vizibilitatea acestora pe piețele externe.

Ne bucurăm de deschiderea comunității diplomatice străine de a  facilita contactele directe cu importatorii și lanțurile de distribuție din țările de origine – un sprijin concret a eforturilor noastre pentru diversificarea piețelor de desfacere.

Detalii aici: https://bit.ly/3vuKXnJ.

8 iulie – promovarea imaginii Republicii Moldova ca destinație turistică – eveniment organizat de Ambasada Republicii Moldova la Beijing. La sediul Ambasadei a avut loc o expoziție fotografică și o degustare a vinurilor autohtone.

Un alt eveniment „Discover Moldova”, de data aceasta ca destinație turistică, organizat în capitala chineză de către ambasada noastră în China.

Detalii aici: https://bit.ly/3zN5uWS.

11 – 15 iulie – în comun cu Ambasada Republicii Moldova la Ankara, a fost organizată vizita de studiu în Republica Moldova a unui grup al oamenilor de afaceri din orașul Mersin. În urma facilitării contactelor între oamenii de afaceri, au fost agreate mai multe contrate de procurare a cerealelor.

Detalii aici: https://bit.ly/3oLkApS.

13 – 15 iulie – participarea Ambasadei Republicii Moldova în Japonia la un eveniment de promovare a Republicii Moldova și a vinurilor autohtone, organizat de agenții economici niponi. Mediul de afaceri din regiunea Aomori a Japoniei a fost informat despre oportunitățile investiționale, turistice și de export din țara noastră.

Detalii aici: https://bit.ly/3Q6yL4k.

14 iulie – prezentarea potențialul comercial și investițional al țării noastre de către Ambasada Republicii Moldova la Londra în cadrul reuniunii virtuale cu membrii Camerelor de Comerț din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, eveniment organizat de Camera de Comerț Britanică pentru Moldova.

Detalii aici: https://bit.ly/3zqzV3J.

26 – 27 iulie – cea de-a 10-a sesiune a Comisiei mixte moldo-turcă pentru colaborare economică, organizată cu sprijinul MAEIE și Ambasadei Republicii Moldova la Ankara. Părțile au apreciat creșterea comerțului bilateral la o valoare de 857 milioane de dolari pentru anul 2021, cu 53.2% mai mult față de anul precedent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!