ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 8000 de familii din capitală vor primi 700 de lei ajutor pentru noul an școlar

10:12 | 03.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Circa 8000 de elevi din familii social-vulnerabile din capitală vor primi câte 700 de lei ajutor pentru noul an școlar, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, acțiunea face parte dintr-un program de susținere financiară a familiilor defavorizate din capitală.

Plata se va realiza în două tranșe. În prima tranșă, vor beneficia de ajutor material 6423 de copii, în sumă de 4,4 milioane de lei (circa 220 mii de euro).

Beneficiari ai programului sunt: familiile cu mulți copii fără venituri sau cu venituri mici, familiile monoparentale, cele în care unul din părinți are grad de dizabilitate și familiile care au statut de tutelă/curatelă, cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești sau inapți de muncă.

Familiile pot ridica plățile prin intermediul oficiilor poștale ale Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, la prezentarea actului de identitate, în perioada 2 august - 2 noiembrie curent.

Ajutorul material este acordat al treilea an consecutiv.

Foto simbol

img22005818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!