ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

16:54 | 03.08.2022 Categorie: Comunicate

Comisia Națională a Pieței Financiare și Camera de Comerț și Industrie au semnat un acord interinstituțional de cooperare

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Cornelia Cozlovschi, și Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), Sergiu Harea, au semnat un Acord de colaborare menit să intensifice acțiunile comune direcționate spre sporirea competitivității mediului de afaceri din țară. 

Scopul Acordului constă în asigurarea suportului mutual pentru realizarea obiectivelor instituționale ale ambelor părți semnatare, cu accent sporit pe incluziunea și educația financiară.

Documentul stipulează că cele două instituții vor acorda asistență reciprocă în vederea popularizării serviciilor de care pot beneficia antreprenorii locali, prin organizarea consultărilor, atelierelor de lucru, seminarelor  tematice, meselor rotunde și a altor întruniri.

„Acordul semnat astăzi constituie o nouă etapă în cooperarea interinstituțională dintre CNPF și CCI, iar implementarea acestuia va contribui la asigurarea transparenței sectorului financiar nebancar și la dezvoltarea unui mediu antreprenorial competitiv și echitabil. Documentul va unifica acțiunile noastre direcționate spre familiarizarea societăților comerciale cu oportunitățile de dezvoltare a afacerilor prin prisma instrumentelor financiare disponibile și a valorificării modalităților de atragere a investițiilor în vederea asigurării unei mai bune reziliențe economico-financiare”, a menționat Președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi.

La rândul său, Sergiu Harea, Președintele CCI a afirmat: „Acordul semnat oferă oportunități cu impact semnificativ și de durată pentru dezvoltarea unui mecanism unic de colaborare și asistență reciprocă în domenii prioritare precum: dezvoltarea financiară a potențialului agenților economici, organizarea evenimentelor pentru informarea și instruirea mediului de afaceri, inclusiv prin utilizarea Platformei de instruire la distanță (academy.chamber.md), co-organizarea evenimentelor de nivel regional, național și internațional de susținere a mediului de afaceri autohton etc.”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!