ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a calificat drept "dezgustător" comportamentul lui Gerhard Schroeder

08:51 | 04.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 4 aug. /MOLDPRES/. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a catalogat drept "dezgustător" comportamentul fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care a afirmat că Rusia vrea o "soluţie negociată" a războiului, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Fostul cancelar german, care este prieten cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat că s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul de la Kremlin şi a adăugat că există chiar posibilitatea de a se ajunge uşor la o încetare a focului.

Volodimir Zelenski a declarat că "este pur şi simplu dezgustător când foşti lideri ai unor mari state cu valori europene lucrează pentru Rusia, care este în război împotriva acestor valori".

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial, l-a criticat anterior pe fostul cancelar german, calificându-l drept o "voce a curţii regale ruse" şi a spus că orice înţelegere de pace negociată cu Moscova va depinde de o încetare a focului şi de retragerea trupelor ruse. 

Foto: atalayar.com

img22005854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!