ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anii 2017-2018, circa 300 de medici au fost disponibilizați, anunță Ministerul Sănătății

10:07 | 05.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. În anii 2017-2018, din serviciul de sănătate publică peste o mie de specialiști au fost disponibilizați, dintre care circa 300 erau medici. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, angajații au fost disponibilizați în urma unei reforme demarate de autorități. „Atunci, o instituție mare, cu componentă de cercetare științifică și de susținere a tezelor, cu un sistem bine pus la punct de supraveghere de stat a sănătății publice și un potențial enorm, a fost transformată într-o agenție banală cu o mulțime de funcționari publici. Astfel, anunțăm că am inițiat reparația infrastructurii Centrelor de Sănătate Publică, în special în teritorii, iar în paralel începem dotarea lor cu mașini și echipamente pentru laborator, soft-ri și dispozitive”, a spus Nemerenco.

În contextul reformelor anunțate de Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit ieri 15 mașini noi pentru transportarea vaccinurilor, care au fost distribuite echipelor din teritoriu ale Centrelor de Sănătate Publică din Glodeni, Anenii Noi, Briceni, Leova, Soroca, Șoldănești, Comrat, Călărași, Taraclia, Fălești, Sângerei, Rezina, Chișinău. Mașinile au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!