ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat în următoarele zile Cod Galben de caniculă

12:50 | 05.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat până luni, 9 august, Cod Galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 6-8 august, pe arii extinse, temperatura aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

În context, medicii atenționează, în special, persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienții cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

„Dacă este necesar să vă deplasaţi în afara locuinţei, este de preferat să o faceţi fie dimineaţa devreme, fie seara; deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cât posibil expunerea în plin soare, folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare); este bine să aveţi la îndemână lichide (apă)”, indică SHS.

Foto: SHS

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!