ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rușii au lovit de două ori centrala nucleară din Zaporojie

12:08 | 06.08.2022 Categorie: Externe

Kiev, 6 aug. /MOLDPRES/. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski acuză armata rusă că a creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa, lovind de două ori centrala nucleară din Zaporojie. Rusia trebuie să poarte responsabilitatea pentru "actul de teroare", susține președintele ucrainean. Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de lovituri în apropierea unui reactor nuclear al centralei din sudul Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. 

Pe data de 5 august "ocupanţii au creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa: au lovit de două ori centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare de pe continentul nostru", a afirmat Volodimir Zelenski în cotidianul discurs video.

"Orice bombardament al acestui sit este o crimă neruşinată, un act de teroare. Rusia trebuie să poarte responsabilitatea chiar a faptului că a creat o ameninţare la adresa unei centrale nucleare", a continuat el.

Foto: interfax.ru

img22005929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!