ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi frați din Briceni au fost condamnați la 24 ani de închisoare pentru omorul unui consătean

09:47 | 12.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Doi frați din Briceni au fost condamnați la câte 24 ani, și respectiv 20 de ani de închisoare, pentru săvârșirea omorului intenționat al unui consătean, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, celor doi li s-a incriminat și săvârșirea infracțiunii de sustragere a bunurilor altei persoane, comisă prin pătrunderea în încăpere.

Conform probelor, s-a constatat că, anterior săvârșirii omorului, în iulie 2021, cei doi inculpați împreună cu încă o persoană au pătruns în casa unui paznic, amplasată pe un teren agricol din raionul Briceni, de unde au sustras mai multe bunuri materiale, inclusiv o armă de vânătoare și cartușe.

Ulterior, în noaptea de 17 octombrie 2021, fiind în stare de ebrietate s-au deplasat la domiciliul victimei, unde unul dintre ei l-a strigat să iasă la poartă, iar în momentul în care victima s-a apropiat, cel de-al doilea l-a împușcat în cap.

Fiind audiați, ambii inculpații au făcut declarații, dar nu și-au recunoscut vinovăția.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!