ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar va fi simplificată

12:05 | 12.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea unor acte normative privind procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor prevederi legislative, condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și a obligațiilor şi împuternicirilor ANSA în domeniu vor fi mai clare.

Printre prevederile legii se regăsește și prohibiția comerțului electronic al medicamentelor de uz veterinar pentru care este necesară prescripția veterinară. Suplimentar, legea stabilește substituirea Certificatului de înregistrare a produsului  farmaceutic de uz veterinar cu Certificatul de înregistrare a medicamentului de uz veterinar și stabilirea unui termen nelimitat de valabilitate al acestuia.

Documentul a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: monitorul.gov.md

img22006081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!