ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a patra ediţie a Festivalului fructelor de vară s-a desfăşurat la Ştefan Vodă

08:41 | 15.08.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. "Paradisul Piersicului” a fost genericul unui Festival al fructelor de vară, organizat ieri în oraşul Ştefan Vodă, de autorităţile locale, transmite MOLDPRES.

Agenda evenimentului a inclus expoziţii cu vânzare susţinute de agenţii economici din regiune, meşteri populari, producători agricoli etc. De asemenea, oraşul a găzduit o paradă a portului popular şi un program cultural-artistic.

În cadrul festivalului, Consiliul raional Ştefan Vodă a desemnat „Promotorul fructelor pe piața locală 2022”, „Lider în producerea piersicului 2022”, „Livada anului 2022”, „Cea mai gustoasă băutură din piersici”, „Cea mai valoroasă și originală expoziție de fructe”, „Cea mai frumoasă și originară prezentare a localității”, iar învingătorii au fost premiaţi.

„Festivalul a avut drept scop promovarea producătorilor de fructe autohtoni și impulsionarea dezvoltării sectorului pomicol din raion. La fel, promovarea tehnologiilor moderne de producere a fructelor și materialului săditor pomicol, precum și familiarizarea populației cu beneficiile consumului de alimente sănătoase”, a relevat Diana Rusu, șefa Direcției agricultură din raionul Ștefan Vodă.

În acest an, Festivalul "Paradisul Piersicului” a ajuns la cea de-a patra ediţie.

Foto: Consiliul raional Ştefan Vodă

img22006120

img22006120

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!