ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe familii din capitală vor primi un ajutor material în sumă de 2000 de lei

10:11 | 16.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Un număr de 35 de familii din capitală vor primi un ajutor material în sumă de 2000 de lei. Decizia a fost luată de Comisia municipală de stabilire și acordare a ajutorului material, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Marina Buga, a specificat că este vorba de familiile ce au trei sau patru copii. „De acest ajutor pot beneficia și familiile social-vulnerabile, începând cu primul copil, și celelalte familii ce au trei sau mai mulți copii. Beneficiarii suportului financiar sunt familiile cu viză de reședință în municipiul Chișinău. Banii sunt acordați în baza unei cereri ce conține copiile buletinelor de identitate a ambilor părinți și copiile certificatelor de naștere a copiilor”, a spus Marina Buga.

Funcționarul a subliniat că solicitările sunt examinate timp de 20 de zile. „Setul de acte se prezintă la Direcția Generală Asistență Socială din capitală, în termen de 12 luni de la nașterea copilului. Banii sunt alocați din bugetul municipiului Chișinău”, a afirmat Marina Buga.

Proiectul a fost inițiat în anul 2019. În anul 2020, de ajutor au beneficiat 613 familii, iar în 2021 – 486. De la începutul anului curent, 187 de familii au primit suportul financiar din partea primăriei capitalei.

Foto: epochtimes-romania.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!