ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi peste 7 mln euro din partea Japoniei pentru consolidarea sistemului medical

16:38 | 17.08.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a semnat astăzi cu Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Katayama Yoshihiro, Acordul între Guvernele Republicii Moldova și Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical din țara noastră, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede dotarea cu echipament medical performant a cinci spitale republicane.

Vicepremierul a mulțumit poporului japonez pentru susținere și sprijinul acordat, inclusiv în contextul situației din Ucraina.

Diplomatul japonez a menționat că decizia de a veni cu susținere financiară pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova a fost luată după începerea războiului din Ucraina și s-a arătat impresionat de felul în care autoritățile, dar și cetățenii Republicii Moldova au reacționat în contextul valului mare de refugiați.

img22006211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!