ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 750 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii

11:23 | 01.09.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Circa 750 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă /ANOFM/, cele mai multe persoane sunt angajate în: Chișinău (553), Bălți (26), Ungheni (19) și Cahul (17).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, bucătar, chelner, medic, educator și infirmieră.

În total, peste 150 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni. Aceștia au anunțat aproximativ 2200 de locuri de muncă vacante.

Totodată, peste 400 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare. Instituția oferă cetățenilor ucraineni următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante, date de contact ale angajatorilor, ghidare și suport la angajare.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în prezent, peste 76 de mii de cetățeni ai Ucrainei se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto simbol

img22006529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!