ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În acest an, Ziua Națională a Vinului va avea loc la 1-2 octombrie

13:02 | 07.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Ziua Națională a Vinului va avea loc, în acest an, în zilele de 1-2 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, cu sloganul „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface” – un apel la solidaritate cu întreaga filieră vitivinicolă, a anunţat astăzi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, transmite MOLDPRES.

După o pauză determinată de criza pandemică, Ziua Națională a Vinului revine cu o nouă ediție. „Devenită deja o tradiție înrădăcinată pe parcursul anilor și apreciată de amatorii de vinuri bune, atât din țară, cât și de peste hotare, sărbătoarea Vinului Moldovei se va desfășura în acest an pe 1-2 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Peste 70 de producători de vinuri din întreaga țară se vor reuni pentru a-și prezenta realizările și succesele obținute pe parcursul ultimilor ani”, indică Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

Vizitatorii vor avea ocazia să ia parte la degustări, master-class-uri, ateliere de meșteșugărit, precum și să se bucure de un program de zile mari cu participarea celor mai îndrăgiți artiști din țară, conform sursei citate.

„Ziua Națională a Vinului este un prilej de a sărbători produsul mândriei naționale, care ne duce faima în întreaga lume, dar și de a aduce un omagiu muncii asidue depuse zilnic de vinificatorii și viticultorii moldoveni”, a rezumat ONVV.

Foto: ONVV

img22006680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!