ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei 

07:52 | 08.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut miercuri o întrevedere cu Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Discuțiile au avut loc la reședința oficială a familiei regale daneze, Palatul Fredensborg, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul danez oferit țării noastre de-a lungul anilor, menționând că în 2022 acest lucru s-a simțit și mai tare. Președintele Parlamentului a apreciat faptul că Danemarca a fost alături de Republica Moldova, din primele zile de când Rusia a invadat Ucraina, oferind loturi cu ajutoare umanitare, inclusiv șapte ambulanțe în valoare de peste 100 mii de euro. De asemenea, țara noastră a fost susținută în demersul de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE.

„Cu certitudine, Republica Moldova și Danemarca au construit, în 30 de ani, relații bilaterale puternice pe care dorim să le dezvoltăm în continuare, spre binele oamenilor din țările noastre”, a fost mesajul transmis de președintele Parlamentului Reginei Danemarcei.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu a felicitat-o pe Regină pentru succesele pe care le are Danemarca în diferite domenii, în mod special în sfera energetică. „Experiența daneză este foarte utilă pentru Moldova, care este la început de cale în această privință”, a menționat șeful Legislativului.

Foto: Parlament

img22006693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!