ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În instituțiile statului vor fi instituite funcții noi

10:44 | 08.09.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară, a aprobat astăzi, în lectura a doua, modificări la mai multe acte normative ce au drept scop consolidarea capacităților autorităților publice pe segmentul de aderare la Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Astfel, se propune crearea Cabinetului secretarului general al Guvernului, în vederea exercitării în mod operativ a sarcinilor și atribuțiilor ce îi revin secretarului  general al Guvernului. Un alt obiectiv al proiectului constituie fortificarea raporturilor dintre Cabinetul de miniștri și Parlament.

Funcția de secretar general adjunct al ministerului și cea de secretar de stat vor fi instituite odată cu publicarea noii legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, iar cabinetul secretarului general al Guvernului – la 1 ianuarie 2023.

Tot astăzi, vicepreședinte Parlamentului, Mihai Popșoi, a anunțat că ședințele din sesiunea de toamnă a Legislativului vor începe săptămâna viitoare.

Foto: Parlament

img22006706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!