ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Funcționarii fiscali au efectuat 72 de vizite în cadrul primăriilor din țară

11:55 | 08.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au organizat, în perioada 22 - 31 august curent, 72 de vizite în cadrul primăriilor din țară, în contextul implementării activității cu genericul „Ziua contribuabilului”, transmite MOLDPRES.

În perioada de referință, au fost deserviți circa o mie de contribuabili, fiind abordate 951 de probleme de ordin fiscal. „În prezent, 932 de cazuri au fost deja soluționate, iar altele 19 sunt în proces de soluționare. În cadrul vizitelor au fost verificate obligațiile fiscale ale contribuabililor, totodată fiind recepționate declarațiile privind impozitul pe venit de la aceștia. Funcționarii fiscali au avut discuții cu contribuabilii restanțieri în vederea achitării de către aceștia a obligațiilor fiscale față de Bugetul public național”, indică SFS.

Activitățile de deservire și consiliere a contribuabililor, prin intermediul activității cu genericul „Ziua contribuabilului”, au drept scop sporirea gradului de satisfacție față de activitatea autorității fiscale și, respectiv, conformarea benevolă a contribuabililor la respectarea obligațiilor de ordin fiscal.

Angajații autorității fiscale naționale vor continua vizitele în incinta administrației publice locale unde vor deservi contribuabilii conform atribuțiilor stabilite. 

Foto: SFS

img22006710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!