ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a primit birouri mobile pentru controlul cu o singură oprire la frontiera cu UE

16:26 | 08.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Ceremonia de transmitere a şase birouri mobile, donate Serviciului Vamal de către Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), s-a desfăşurat astăzi la postul vamal Leușeni, transmite MOLDPRES.

Birourile mobile sunt similare cu containerele intermodale standard cu dimensiuni de 6 x 2.4 m, ceea ce permite transportarea lor cu camioane marfare obișnuite. Acestea sunt izolate fonic și termic, au iluminat interior performant și sistem de electrificare care permit racordarea simplă la rețea. Interiorul este amenajat cu patru posturi de lucru în format de ghișeu, complet mobilate și dotate cu echipamentele necesare, inclusiv calculatoare, imprimante, safeuri și minimul necesar de confort – echipamente de aer condiționat și frigidere. Finisajele permit utilizarea birourilor atât în condiții de vară, cât și de iarnă.

Prin această donaţie, USAID a răspuns prompt la solicitarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova și în termen record a oferit, prin intermediul noului său Program, Reforme Instituționale și Structurale, spațiile mobile de lucru necesare pentru desfășurarea controalelor cu o singură oprire la frontiera Republicii Moldova cu România.

„Atunci când reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu omologii din România, au decis să înființeze posturile vamale comune pentru a accelera procedurile aferente traversării frontierelor, a elimina blocajele și a reduce timpul de așteptare pentru transportatori, noi am sprijinit această decizie pe deplin”, a declarat la eveniment ambasadorul SUA la Chişinău, Kent D. Logsdon.

La rândul său, directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a menționat că „instituirea controlului coordonat pe principiul o singură oprire în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România, va fluidiza traficul transfrontalier, iar pentru implementarea unui astfel de proiect este nevoie de asigurarea funcționarilor cu condițiile, bunurile și serviciile necesare de lucru”. „Or, deja beneficiind de aceste birouri mobile, echipate integral, putem spune că în mare parte, din punct de vedere tehnic și logistic, suntem pregătiți pentru proiectul pilot cu partea română, iar aceasta se datorează partenerilor americani care au reacționat operativ la solicitarea noastră și în termeni extrem de restrânși ne-au asigurat cu această infrastructură mobilă”, a relevat Talmazan.

Foto: Serviciul Vamal

img22006717

img22006717

img22006717

img22006717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!