ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău va fi organizat forumul Moldova Business Week-2022

11:58 | 13.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. „Moldova – destinație de relocare și soluție pentru lanțul de aprovizionare regională” este genericul evenimentului Moldova Business Week-2022, ce va avea loc în zilele de 15-16 septembrie, la Chişinău. Agenda forumului a fost prezentată astăzi, într-o conferinţă de presă, de către Marin Ciobanu, directorul Agenţiei de Investiţii, transmite MOLDPRES.

„Moldova Business Week-2022 are scopul de a reuni factori decizionali, experți din țară și de peste hotare, pentru a identifica cele mai bune oportunități și soluții pentru repoziționarea Republicii Moldova la nivel internațional”, a spus oficialul.

Datorită acestor activități, vor putea fi identificate strategiile potrivite pentru a crește vizibilitatea Moldovei, astfel încât să devină o destinație atractivă pentru a investi și a dezvolta afaceri, creând noi conexiuni și oportunități de internaționalizare a companiilor locale, conform sursei citate.

Contextul economic și politic regional din ultima perioadă a accentuat la nivel global necesitatea statelor de a fi mai adaptabile. „R. Moldova a răspuns prompt la cerințele determinate  de circumstanțele în continuă schimbare, identificând soluții flexibile, dinamice, progresive și favorabile climatului investițional și celui de afaceri. În acest an, la Moldova Business Week, experți naționali și internaționali își dau întâlnire pe aceeași platformă, pentru a discuta strategiile de investiții și dezvoltare a afacerilor în anii ce urmează”, a estimat Marin Ciobanu.

La eveniment vor participa oficiali europeni, ambasadori ai misiunilor diplomatice, oficiali guvernamentali, lideri vizionari, investitori, precum și reprezentanți ai comunității de afaceri. Sesiunea de deschidere a evenimentului va fi onorată de prezența șefului statului, Maia Sandu, și prim-ministrului Natalia Gavrilița, pentru a reconfirma capacitatea țării noastre de a deveni o alternativă viabilă pentru relocarea afacerilor și o soluție pentru lanțurile de aprovizionare. Agenda forumului include mai multe sesiuni de prezentare a climatului de afaceri și a ofertei investiționale a Moldovei, la care se vor alătura online și offline invitați speciali de peste hotare.

Foto: tribuna.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!