ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a luat parte la deschiderea sărbătorii „Zilele Americii”

19:19 | 16.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. În după-amiaza zilei de astăzi, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat la deschiderea evenimentului „Zilele Americii”, desfășurat pe strada pietonală din capitală. La inaugurarea „America Days” au fost prezenți ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, și adjuncta administratoarei USAID pentru Biroul Europa și Eurasia, Erin McKee, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Natalia Gavrilița a vorbit, în deschiderea evenimentului, despre relațiile diplomatice și cele de prietenie dintre SUA și Moldova, ambele bazate pe un fundament solid al valorilor democratice și al dorinței țării noastre de a fi parte a lumii libere. Șefa Guvernului și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit de poporul american în toate domeniile cheie.

„Încă din primul an de independență, Statele Unite ale Americii ne-au fost alături nu doar prin vorbe, ci prin fapte. Prin proiectele sale, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a venit cu îmbunătățiri concrete și vizibile în viața a zeci și sute de comunități. Fie că vorbim de investiții în drumuri, fie prin intermediul centrelor educaționale și de creație, fie datorită sprijinului acordat digitalizării și inovării, partenerii noștri au contribuit la dezvoltarea Republicii Moldova”, a spus premierul.

Șefa Executivului a mai adăugat că, în această perioadă de incertitudine, prietenia cu Statele Unite ale Americii constituie o ancoră de neprețuit. „Avem confirmarea că putem conta pe experiența și suportul guvernului și poporului american în restabilirea statului de drept, în consolidarea economiei și a antreprenoriatului, în creșterea calității serviciilor publice sau în întărirea securității”, a menționat Natalia Gavrilița.

„America Days” se află la a doua ediție și vine să marcheze împlinirea a 30 de ani de parteneriat dintre Statele Unite și Republica Moldova. Participanții la eveniment se vor bucura de muzică, filme, sporturi americane și bucate tradiționale.

Foto: Guvern

img22007010

img22007010

img22007010

img22007010

img22007010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!