ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița va întreprinde o vizită la Baku

12:01 | 21.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Perspectivele aprofundării cooperării comerciale și investiționale dintre Republica Moldova și Azerbaidjan au fost discutate în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan la Chișinău, Gudsi Dursun oglu Osmanov, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Oficialii au salutat inițiativa de organizare a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, care se va desfășura la Baku, în zilele de 10-12 octombrie anul curent. În aceeași perioadă, va fi organizat și un Forum bilateral al oamenilor de afaceri, în cadrul căruia vor fi prezentate oportunitățile investiționale în țara noastră. Evenimentele vor coincide cu vizita prim-ministrului Natalia Gavrilița la Baku, în acest sens fiind discutate și aspecte organizatorice ale deplasării.

„În pofida tuturor provocărilor, Republica Moldova rămâne o destinație favorită pentru investitorii străini. În ultima perioadă, am reușit să atragem proiecte investiționale din țări ca Belgia, Olanda, Turcia, SUA, Germania, Lituania, Marea Britanie. Ne dorim să fortificăm cooperarea investițională cu mediul de afaceri din Azerbaidjan”, a menționat Natalia Gavrilița.

De asemenea, șefa Executivului a exprimat interesul Moldovei pentru fortificarea cooperării în sectorul energetic, fiind analizată posibilitatea importului de gaze naturale din Azerbaidjan. Măsura este prevăzută în varianta actualizată a Strategiei Energetice Naționale.  

În prezent, R. Moldova are semnate cu Azerbaidjan cca 50 de acorduri în diverse domenii de cooperare.

Foto: Guvern

img22007105

img22007105

img22007105

img22007105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!