ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fondurile programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor au fost suplinite cu 150 mln de lei

11:48 | 28.09.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă a anunțat astăzi despre extinderea și suplinirea cu 150 milioane de lei (circa 7,5 mln de euro) a fondurilor programului Facilitatea de Creditare a Tinerilor, faza II (FCT II), transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Finanțelor, fondurile au fost suplinite pentru a facilita accesul tinerilor întreprinzători la resurse avantajoase la rate promoționale fixe, pentru capitalizarea necesară a afacerilor inițiate.

Extinderea fondurilor va asigura co-finanțarea programului „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, Componenta III, credit cu porțiune de grant, promovat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Obiectivul general al programelor este promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor și sprijinirea integrării socio-economice a persoanelor cu vârstele cuprinse între 18-35 de ani.

Valoarea totală a împrumutului subsidiar cu porțiune de grant este de până la 1 760 000 lei. Mijloacele programelor sunt disponibile începând cu 1 septembrie curent. Împrumuturile contractate vor putea fi utilizate pentru procurarea de bunuri și servicii pentru dezvoltarea afacerilor inițiate de tinerii antreprenori conform condițiilor de eligibilitate ale programului „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”.

Pentru consultații și accesarea resurselor, persoanele eligibile se pot adresa la ODA și la Instituțiile Financiare Participante intermediare și filialele acestora de pe întreg teritoriul țării, la care pot fi depuse cererile pentru accesarea fondurilor programelor de stat acordate pentru dezvoltare, cu porțiune de grant.

Pentru beneficiarii finali de sub-împrumuturi, ratele la creditele obținute nu vor depăși 9% anual, astfel fiind create condiții avantajoase pentru susținerea și capitalizarea inițială a afacerilor tinerilor, menținerea activităților și creării locurilor noi de muncă.

Foto simbol

img22007270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!