ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

15:12 | 04.10.2022 Categorie: Comunicate

Directorul ASD a vizitat șantierele a două proiecte de dezvoltare regională

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Directorul general al ASD, Sergiu Bejan a efectuat o vizită pe drumul G100 R33 – Sofia – Cărpineni – Mingir – R34, unde a inspectat segmentul de drum km 0–3 și podul din apropierea localității Tomai.

Lucrările de reparație a podului amplasat la km 37,220 pe drumul public G100 R33–Sofia–Cărpineni–Mingir–R34, în apropierea localității Tomai sunt executate de S.A ”Drumuri Cimișlia” în cadrul programului anual de  întreținere periodică a drumurilor și podurilor.

Până în prezent s-au executat următoarele lucrări:

De desfacere a sistemului rutier existent pe pod, inclusiv parapetele de siguranță;

De repoziționare (demontare/montare) a dalelor suprastructurii pe infrastructura podului;

De armare a rosturilor longitudinale între dalele suprastructurii.

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” are încheiat contract de antrepriză cu antreprenorul S.A. „Lusmecon” cu privire la obiectul „Lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere pe drumul G100 R33 – Sofia – Cărpineni – Mingir – R34”. Lungimea sectorului supus reparației este de 3,0 km cu termenul de executare a lucrărilor prevăzute în graficul de execuție până la data de 30 decembrie 2022.

În contextul necesității de accelerare a lucrărilor la obiectul menționat mai sus și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de conformare la termenul și graficul stabilit în contract a fost organizată o ședință cu antreprenorul S.A.„Lusmecon”.

Agenda ședinței a fost axată pe stabilirea măsurilor necesare în scopul implementării acestui proiect și valorificarea sumelor mijloacelor financiare alocate conform Anexei nr.1 la Programul de repartizare a mijloacelor fondului rutier pentru drumul public național G100, în care Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” este în calitate de beneficiar. 

Directorul ASD, Sergiu Bejan a punctat necesitatea mobilizării lucrărilor pe șantier și a menționat importanța finalizării lucrărilor pe acest segment de drum, cu respectarea termenului contractual, care va fluidiza substanțial traficul și va îmbunătăți circulația rutieră în regiune.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!