ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900 de mii de euro din partea UE

17:57 | 06.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Deputații au ratificat astăzi Acordul dintre Guvernul țării noastre și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. În baza acestui acord, Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900 de mii de euro pentru acoperirea retroactivă  a cheltuielilor suportate de către sistemul de sănătate în vederea acordării asistenței medicale refugiaților din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Grantul va fi utilizat de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru finanțarea cheltuielilor, care au avut două componente: asistența medicală oferită prin intermediul instituțiilor medicale și asistența medicală furnizată de echipele mobile.

Termenul de valabilitate a acordului este prevăzut până la 31 ianuarie 2023.

Foto simbol

img22007510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!