ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii au lichidat incendiul de pe strada Uzinelor din Chișinău

11:37 | 10.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Pe parcursul a 24 de ore, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, în comun cu angajații agentului economic și a celor din cadrul autorităților publice locale, au reușit lichidarea incendiului produs pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere, care a izbucnit în dimineața zilei de 9 octombrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, incendiul s-a produs duminică la ora 04:51, pe strada Uzinelor 209 din sectorul Ciocana al capitalei. Pe parcursul întregii nopți s-au efectuat lucrări de acoperire a suprafeței afectate cu un strat de sol, dar și stingerea flăcărilor cu apă și spumogen. În acțiunile de lichidare a incendiului au fost implicați 57 de angajați ai IGSU cu opt autospeciale de intervenție, dar și 24 de angajați din cadrul autorităților publice locale cu patru autocisterne, 13 autobasculante, trei excavatoare și două buldozere. Incendiul a fost lichidat în dimineața zilei de 10 octombrie la ora 03:46.

Conform datelor IGSU, focul a distrus deșeurile pe o suprafață de 2250 m2, fiind afectate trei remorci, cu deteriorarea parțială a carcaselor și copertinelor. Victime nu au fost raportate. Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

Agenția de Mediu a anunțat că s-a autosesizat și a intervenit la locul incendiului de unde a prelevat probe de aer atmosferic. „Menționăm că în urma arderii deșeurilor de plastic, în atmosferă se elimină particule fine PM10, COV-uri (compuși organici volatili), precum și hidrocarburi aromatice policiclice ce pot afecta grav sistemul respirator, cauzând afecțiuni cardiace și pulmonare”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Specialiștii Agenției au recomandat populației din preajmă, care ar putea fi expusă la fumul contaminat cu substanțe periculoase, să păstreze calmul și să stea în adăposturi.

Foto: IGSU

img22007570

img22007570

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!