ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naţionale au participat la o campanie de donare a sângelui

10:18 | 13.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale au donat sânge în punctele de colectare amplasate în unitățile din garnizoanele Bălți, Chișinău și Căușeni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, circa 400 de militari în termen și pe contract, precum și funcționari au donat sânge și plasmă în Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare”, Academia Militară „Alexandru cel Bun” (AMFA), Regimentul de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” şi Regimentul Rachete Antiaeriene.

La acțiune a participat ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, care împreună cu efectivul de studenți militari și cadrele didactice de la AMFA, a donat sânge la centrul de colectare amenajat la sediul instituției de învățământ. „Am dorit să-i încurajez pe tineri ca, pe lângă arta militară, să facă și lucruri frumoase pentru societate. Această acțiune voluntară este o premieră pentru mulți dintre tineri și sunt sigur că au înțeles importanţa donării voluntare de sânge”, a spus Anatolie Nosatîi.

Acțiunea de donare a sângelui a avut loc în perioada 29 septembrie - 12 octombrie. Anual, peste 2000 de militari în termen şi prin contract, dar şi funcţionari civili ai Armatei Naţionale, donează sânge și plasmă în cadrul campaniilor organizate în parteneriat cu instituţiile specializate din ţară.

Foto: Ministerul Apărării

img22007688

img22007688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!