ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vameșii au depistat monede de colecție și aparate foto nedeclarate

12:17 | 19.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Angajații vamali au depistat mai multe monede de colecție și aparate foto nedeclarate la punctul de trecere Leușeni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, obiectele ar avea valoare istorică și culturală. Astfel, conform legislației, acestea necesită a fi declarate și prezentate actele permisive la traversarea frontierei.

Bunurile au fost depistate într-un microbuz de model „Mercedes Sprinter”, ce se deplasa din Marea Britanie spre Republica Moldova cu bagaje și colete neînsoțite. La volanul autovehiculului se afla un bărbat în vârstă de 30 de ani.

În urma controlului vamal, în două genți au fost depistate colecții de monede și aparate foto, ce nu au fost declarate organului vamal. Toate bunurile au fost reținute și urmează a fi supuse expertizei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!