ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Notarul fostului lider PDM va ajunge pe banca acuzaților

09:49 | 21.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Notarul fostului lider PDM Vlad Plahotniuc va ajunge pe banca acuzaților pentru fals în acte publice și declarații mincinoase, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, notarul este învinuit pe două capete. Primul vizează infracțiunea de fals în acte publice, în interesul unei organizații criminale. Al doilea capăt de acuzare ține de prezentarea, cu bună știință, a declaraților mincinoase în calitatea lui de martor într-un proces penal, legate de săvârșirea unei infracțiuni deosebit de grave.

Potrivit legii, prima infracțiune se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de la unu la șase ani, iar a doua prevede o amendă sau închisoare de până la cinci ani.

Notarul nu și-a recunoscut vinovăția, iar după extrădarea din Belgia, magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!