ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane, printre care un polițist de frontieră au fost reținute pentru organizarea migraţiei ilegale

10:14 | 27.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Șase persoane, printre care un polițist de frontieră au fost reținute pentru organizarea migraţiei ilegale a cetățenilor din Ucraina în R. Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, cei șase suspecți cu vârstele cuprinse între 32 și 54 ani, originari din nordul țării, au pus la punct schema în februarie 2022. Aceștia creau condiții în vederea organizării intrării în Republica Moldova, tranzitării și cazării în diferite locații din țară.

Migranții din Ucraina traversau ilegal râul Nistru cu barca, iar angajații Poliției de Frontieră le aplicau ștampila de intrare în Moldova. Pentru aceste servicii ucrainenii achitau între 4000 - 11000 dolari.

Recent oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate trei automobile destinate transportării imigranților, telefoane mobile, 12.000 euro și un pistol pneumatic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!