ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Blinken a avertizat Moscova despre consecințele utilizării armei nucleare de către Rusia

14:44 | 27.10.2022 Categorie: Externe

Washington, 27 oct. /MOLDPRES/. Secretarul de stat american a informat președinția rusă miercuri, 26 octombrie, despre consecințele pe care le va suferi Rusia dacă va folosi o armă nucleară în războiul împotriva Ucrainei. „Le-am comunicat direct și foarte clar rușilor, președintelui Putin, despre consecințe”, a spus Bilnken, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Șeful diplomației americane nu a precizat cum i-au fost comunicate informațiile lui Putin sau de către cine.

Ulterior, purtătorul de cuvânt Vedant Patel a sugerat că oficialii americani nu au comunicat direct cu acesta, în schimb dialoguri directe au avut alți membri ai administrației. Au fost exprimate direct îngrijorări și potențialul unor consecințe grave în cazul utilizării armei nucleare, cuvinte, care „fără îndoială că au ajuns probabil la președintele Putin.

Reprezentanți ai Casei Albe au declarat că Moscova a fost avertizată la cele mai înalte niveluri cu privire la consecințele utilizării armelor nucleare în război, dar remarca lui Blinken este prima mențiune explicită că mesajul a fost comunicat lui Putin însuși. Șeful diplomației americane a denunțat cea mai recentă afirmație a Rusiei conform căreia Ucraina ia în considerare utilizarea unei „bombe murdare” ca „o altă invenție și ceva care este, de asemenea, culmea iresponsabilității venind de la o putere nucleară”.

Diplomații americani au comunicat direct cu rușii „cu privire la încercarea de a folosi această acuzație falsă ca pretext pentru orice fel de escaladare”. „Motivul pentru care această acuzație ne îngrijorează este că Rusia are un istoric, și anume, îi acuză pe alții că fac ceva ce ei înșiși au făcut sau se gândesc să facă”, a conchis Blinken.

img22008101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!