ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, Fiscul a încasat circa 4,6 mln de lei de la vânzarea bunurilor confiscate

13:48 | 28.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Pe parcursul anului 2022, în Bugetul de stat a fost virată suma de 4,59 milioane de lei (circa 230 mii de euro), rezultată din încasările de la vânzarea bunurilor confiscate, a anunţat astăzi Serviciul Fiscal de Stat (SFS), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, suma din vânzarea valutei străine a constituit 1,51 milioane de lei sau 33% din suma totală a încasărilor de la vânzarea bunurilor confiscate, și, respectiv, 3,08 milioane de lei, sau 67% din suma totală a încasărilor de la vânzarea bunurilor confiscate.

„În perioada nominalizată au fost desfăşurate nouă concursuri privind comercializarea bunurilor confiscate, la care au fost propuse spre comercializare 144 de loturi de bunuri, inclusiv: mijloace de transport, mărfuri industriale, piese auto. Pe parcursul perioadei 1 ianuarie – 1 octombrie, la evidență au fost preluate bunuri confiscate în baza a 616 Procese-verbale, în valoare de 20,78 milioane de lei”, indică SFS.

La situația din 1 octombrie 2022, la evidența Serviciului Fiscal de Stat se afla bunuri confiscate în valoare de 25,51 milioane de lei sau cu 7,92 milioane de lei (45%) mai mult față de stocul înregistrat la data de 1 ianuarie 2022.

Pe pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat, la rubrica „Bunuri confiscate și infracționale”, poate fi consultată informația privind lista bunurilor confiscate care sunt propuse pentru comercializare. Bunurile sunt transmise la evidența SFS de către organe abilitate cum ar fi  Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Vamal, Centrul Național Anticorupție, Procuratura ş.a.

Foto simbol

img22008134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!