ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În zilele de odihnă, polițiștii au documentat peste 3 200 de contravenții în traficul rutier

19:45 | 31.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, oamenii legii au documentat peste 3 200 de contravenții în traficul rutier, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), opt conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport, fiind în stare de ebrietate.  

Totodată, 1 253 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar 468 au fost amendați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră. De asemenea, 448 de șoferi au primit sancțiuni pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță.

La fel, 58 de conducători auto au fost documentați după ce au încălcat regulile de oprire şi nu au acordat prioritate pietonilor, iar 48 de persoane au fost sancționate pentru traversarea străzii în locuri interzise.

Oamenii legii au amendat 228 de șoferi pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

În zilele de odihnă, polițiștii au intervenit în 209 cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

Foto: IGP

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!