ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cazurile de descoperire a banilor nedeclarați pe Aeroport Internațional Chișinău au crescut cu 200%

10:15 | 03.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. În primele zece luni ale anului, cazurile de descoperire a banilor nedeclarați pe Aeroport Internațional Chișinău au crescut cu 200%, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, oamenii legii au depistat: 695 709 dolari SUA, 435 080 de euro, 50 000 de şekeli, 3,1 mln de hrivne și 20 000 de lire sterline.

În cele 22 de cazuri de trafic ilicit de bani au fost documentați 12 cetățeni ai Ucrainei, trei moldoveni, doi cetățeni din Federația Rusă, două persoane din România, două din Azerbaidjan și câte un cetățean al Tadjikistanului, Armeniei și Turciei. Banii nedeclarați erau depistați după scanarea bagajelor de mână.

Polițiștii de frontieră îndeamnă cetățenii care intenționează să transporte sume bănești care depășesc pragul valoric de 10 000 de euro, să declare în scris valorile valutare organelor vamale ale Republicii Moldova. În caz contrar, persoanele sunt sancționate contravențional sau penal, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

Foto: Poliția de Frontieră

img22008320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!