ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Teodor Buzu și-a expus lucrările la Galeria Malsice din Cehia

15:50 | 08.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. O expoziție "Cherchez la femme" a artistului plastic Teodor Buzu va fi vernisată mâine, 9 noiembrie, la Galeria Malsice din orașul cu același nume din Cehia, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Teodor Buzu a menționat că expoziția este dedicată imaginii simbolice a Femeii în diverse ipostaze arhetipale: maternitate, frumusețe, inocență, eternitate etc.

Născut pe 3 mai 1960 în satul Drăsliceni, raionul Criuleni, artistul plastic Teodor Buzu și-a făcut studiile la Academia de Arte și Design din Harkov, Ucraina. Este membru al Asociației Artistilor Plastici din Boemia de Sud (Cehia), Uniunii Artiștilor Plastici a Republicii Moldova și al multor altor organizații de profil. Activează în pictura de șevalet, arta monumentală, designul grafic, grafică, ilustrație. Este Cavaler al Ordinului Național al României, în grad de Comandor și a fost distins cu numeroase premii la concursuri de profil din Cehia, Emiratele Arabe Unite, R. Moldova etc.

Curatorul expoziției este Pavel Klima, artist plastic, membru al Asociației Artiștilor din Boemia de Sud și al Parlamentului Republicii Cehe. Ea a fost realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga și va fi deschisă în perioada 9 noiembrie – 22 decembrie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!