ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cercetător a editat o carte despre Orheiul Vechi

20:01 | 16.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. O carte intitulată „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)”, semnată de doctorul în arhitectură Sergius Ciocanu, a apărut recent la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Sergius Ciocanu a menționat că lucrarea are cinci capitole și propune o abordare inedită a întregului spectru de probleme acumulate de-a lungul vremii în zona cunoscută astăzi sub numele generic de Orheiul Vechi.

Volumul a fost lansat ieri, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Pe marginea cărții s-au pronunțat Mariana Șlapac, membru corespondent al AȘM, profesorul universitar Gheorghe Postică ș.a.

Dr. Sergius Ciocanu este cercetător științific superior la Institutul Patrimoniului Cultural, conferențiar la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Urbanism și Arhitectură. De asemenea, a semnat peste 80 de articole și lucrări științifice referitoare la istoria și arhitectura mai multor biserici și așezăminte monahale de pe teritoriul Republicii Moldova, dezvoltarea istorico-urbanistică și arhitecturală a orașului Chișinău, sigilografie, protejarea patrimoniului cultural imobil etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!