ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republicanii câștigă Camera Reprezentanților și pot bloca anumite politici prezidențiale

09:26 | 17.11.2022 Categorie: Externe

Washington, 17 nov. /MOLDPRES/. Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor, ceea ce le permite blocarea politicilor preşedintelui SUA Joe Biden până în 2024 şi duce la o scindare în Congresul american, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

În alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial, care s-au desfăşurat la 8 noiembrie, au fost disputate toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților. În 2020, democraţii obţinuseră controlul Camerei, odată cu alegerea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă.

Republicanii la alegerile intermediare nu au obținut rezultatele scontate pe măsura speranţelor pe care le aveau."Valul roşu" pe care îl preconizau nu s-a materializat, dar reuşesc totuşi să aibă cu câteva mandate mai mult decât democraţii, ceea ce va pune piedici agendei interne a preşedintelui democrat Joe Biden. Nu este exclus că republicanii ar putea declanşa anchete asupra activităţii administraţiei, teoretic fiind posibilă inclusiv o procedură de impeachment împotriva şefului Casei Albe, aşa cum îşi doreau mulţi membri ai Partidului Republican înainte de alegeri.

În cazul în care se adeveresc proiecțiile presei americane pentru toate locurile disputate, rezultatul obţinut de Joe Biden ar fi totuşi cel mai bun al unui preşedinte american în mai bine de 20 de ani la alegerile intermediare, aceste alegeri fiind în mod tradiţional dificile pentru cei aflaţi la putere.

Foto: alephnews.ro

img22008728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!